Civil anläggning – Sweden

Main E Home page – Sverige E Projekts – Sweden E Civil anläggning – Sweden

BIM-modell “Som designad” av en tunnelbanestation

PROGRAMVARAPRODUKTER: AUTODESK REVIT, AUTODESK NAVISWORKS

PROJEKT INFORMATION

Civil anläggning. Tunnelbanestation.

FAS

Detaljerad designstadium. BIM för anläggnings- och anläggningsteknik.

PROJEKT BESKRIVNING

Målet med detta projekt var att utveckla en BIM-strategi och BEP (BIM Execution Plan) för framgångsrikt BIM-projektutförande för design- och byggfaser, med huvudfokus på HVAC/MEP-modellering (LOD 300-400, 90 avsnitt av dokumentationen) . Med hjälp av BIM genererades vägglistor som innehåller en mängd olika strukturell information, vilket ger en effektiv lösning på svåra tekniska statistikfrågor, särskilt för storskaligt byggande.

Hantera informationsutbyte, hantera informationskvalitet som krävs för BIM-utförandeprojekt och säkerställa BIM-modellens kvalitet genom att utföra konsekventa BIM-modellkvalitetskontroller och konflikter identifierades för att undvika stillestånd i anläggningens byggskede. Användning av BIM för design, konstruktion, BIM för Facility Management och digitala tvillingar.

Strukturell utformning av tunnelbanestationen

PROGRAMVARAPRODUKTER: AUTODESK REVIT, AUTODESK NAVISWORKS

PHASE

Detaljerad designstadium. BIM för bygg och anläggning.

PROJEKT BESKRIVNING

BIM-teknik i tunnelbanestationskonstruktion. Eftersom tillämpningarna av BIM-teknik var begränsade i geometrisk modellering och kollisionsanalys, särskilt i tunnelbanedesign.

Strukturanalysen av tunnelbanestation baserad på BIM-teknik har undersökts. Dessutom har vi utökat BIM-tekniken till att omfatta strukturella beräkningar och ingenjörsstatistik. Forskningen gav referenser för livstidstillämpning av BIM-teknik i tunnelbanestationer.

Tyngdpunkten för tunnelbanestationsprojektet ligger på skyddet av tunnelbanemasstransportsystem, t.ex. tunnlar och tunnelbanestationer. Syftet med detta arbete var att avgöra om en betongpelare placerad nära spåren vid en tunnelbanestation kan motstå påverkan och temperaturen av en brand i ett brinnande tåg. Vi jämförade detta med effekterna och temperaturerna som visas i det fullskaliga testet som utförts inom tunnelbanestationsprojekt

Projektering av fasadbeklädnadssystem

PROGRAMVARAPRODUKTER: AUTODESK REVIT, AUTODESK NAVISWORKS

PROJEKT BESKRIVNING

Det första som fångar ditt öga när man ser en byggnad är dess yttre arkitektoniska karaktär. Men idag måste detta vackra kuvert också ge funktionalitet i fyra riktningar: regn/snö, luft, värme och ångkontroll. På PMtech modellerar vi fasadskivor och designar  för olika typer av byggnader. Vi gör ritningar med layout av paneler med fästhål på rätt ställen för olika tillverkare och fabriker.
 
Vår fasad- och beklädnadsdesignavdelningen tillhandahåller en professionell, pålitlig och noggrann design- och ingenjörsresurs för fasad- och beklädnadsentreprenörer och leverantörer. Materialet i beklädnadsskivorna kan variera från aluminium, PVC, SFS, ALU glasade konstruktioner (fönster, säkerhetsskjutfönster, gardinväggar, skjutdörrar), regnskyddsbeklädnad, ståldörr, stål till helt nya moderna material för beklädnad av byggnader som arkitekter använda i projektet.